Lyckas med betting

Betting är den spelform som har vuxit snabbast under de senaste åren. Det är inte längre enbart sport som går att betta på, utan du kan välja och vraka bland alla möjliga tillställningar och tävlingar som t.ex. Idol och Melodifestivalen. Betting är verkligen något för alla och det finns flera tips på hur man blir en bra bettare.

Så du har bestämt dig för att du vill börja betta? Då säger vi välkommen till denna roliga värld! Betting är en spelform som verkligen alla kan testa och det spelar ingen roll om du föredrar lagsporter eller enmanssporter, till och med mer obskyra sporter går att betta på.

Det första man ska göra är att välja vilken spelsajt man vill använda. När man har gjort det är det viktigt att man läser sajtens villkor, tar reda på hur den fungerar och vad den erbjuder.

När du har tagit reda på allt om din spelsajt eller bookmaker är det dags att börja läsa på om sporten eller tävlingen du ska betta på. Väg informationen du hittar mot vad din magkänsla säger. Ju fler betting tips du samlar på dig desto större är chansen att du lägger ett vinnande bett.

 /mobil.jpg

En stor fördel med just betting är att du till 99 % av gångerna kan sköta allt från din smartphone. På så sätt kan du betta var du än är och du behöver inte ta ett avbrott från din vardag.

Viktigt att tänka på

Det finns ett par saker som är bra att ha i åtanke när man bettar, eller spelar på någon form av online spel. Genom att vara medveten om följande kommer din spelupplevelse att bli så bra som möjligt.

- Sätt upp en budget och för en spelbokföring. ”Åh nej, vad jobbigt”, kanske du tänker nu men det är det verkligen inte och det låter säkert värre än det är. Genom att bestämma en vecko- eller månadssumma har du alltid koll på hur mycket pengar som går ut, och genom att föra en bokföring har du koll på hur mycket pengar som kommer in. Svårare än så är det inte och bokföringen kan vara i form av t.ex. ett Excel-dokument eller en lapp som sitter uppe på anslagstavlan i köket.

- Ta inte spelet eller bettet på blodigt allvar. Turen går inte att styra och ibland är den mer avgörande än all den research du gjort.

- Ingen gillar en dålig förlorare och du blir inte en pålitligare bettare om du är tjurig. Förlorade du är det bättre att acceptera förlusten och gå vidare. Analysera vad det var som gick fel. Kunde du ha gjort något annorlunda och vad ska du tänka på till nästa gång?

- Försök aldrig vinna tillbaka dina pengar. Betting kräver eftertanke och att lägga ett bett i ren frustration blir sällan bra.

- Det viktigaste man måste komma ihåg är att du spelar för att det är roligt. Att betta ska vara kul och förstärka ditt sportintresse (eller vad det nu är du väljer att betta på).